Ar trebui să-mi iau câinele în vacanţă?

Ar trebui să-mi iau câinele în vacanţă?

Pleci în vacanţă şi doreşti să nu-ţi lipsească animalul de companie preferat? Câinele este cel mai bun prieten al omului, dar acesta se poate dovedi mai greu de transportat în vacanţele tale. Dacă este un câine de talie mare şi care se dovedeşte foarte greu de transportat, lasă-l acasă cu o persoană de încredere sau du-l la un hotel pentru animalele de companie.

Dacă este un câine de talie medie sau mică, atunci îl poţi lua cu tine în vacanţă pentru a va bucura împreună de relaxare. Pentru aceasta este nevoie să-i procuri nu doar o cuşcă specială de transport, ci şi un paşaport de călătorie pentru animalele de companie. În bagaj trebuie să aibă obiectele sale preferate, câteva rezerve de hrană, bolurile de mâncare şi apă, câteva jucării preferate şi medicamentele pe care i le administrezi zilnic, dacă se află sub tratament.

Pentru a nu se manifesta în timpul călătoriei, asigură-te că l-ai plimbat suficient de mult, că a fost hrănit cu câteva ore înainte şi hidratat corespunzător, dar şi că şi-a satisfăcut necesităţile fiziologice. În cuşcă aşează-i jucăria favorită şi o păturică pe care obişnuieşte să doarmă acasă. Creează-i un mediu cât mai familiar şi ajută-l să se simtă relaxat de-a lungul călătoriei. Numai aşa o să aveţi parte de o călătorie fără evenimente neplăcute şi o să vă puteţi bucura de o vacanţă de neuitat!