Câinele meu latră şi se manifestă zgomotos noaptea

Câinele meu latră şi se manifestă zgomotos noaptea

Aşa cum pisicilor le place să miaune, aşa simt şi câinii nevoia de a se manifesta. Fie că este vorba doar despre o formă de comunicare cu ceilalţi patrupezi de pe stradă, fie că este vorba despre o formă de atenţionare a stăpânului, câinelui îi place să latre. Atunci când o face noaptea şi în mod constant trebuie analizate cauzele şi găsită motivaţia acţiunii.

De obicei câinele latră noaptea dacă nu-şi simte stăpânul aproape sau dacă consideră şi simte că există o posibilă ameninţare la adresa acestuia. O altă cauză pentru acest tip de manifestare este nivelul de plictiseală foarte ridicat al câinelui. De aceea, pentru a evita astfel de manifestări ar fi bine ca înainte de culcare seara, câinele să fie scos la o plimbare lungă. În acest mod o să fie obosit şi o să doarmă mult mai liniştit.

Câinele nu trebuie pedepsit pentru că latră noaptea, dar nici încurajat să procedeze la fel în continuare. Un câine dresat este mai uşor de strunit în această privinţă, de aceea, educă-l cât mai bine posibil ca să reacţioneze rapid la comanda de liniştire. Îndepărtează orice îi poate spori dorinţa de a lătra noapatea şi asigură-te că eşti în preajama lui. Un mediu liniştit poate contribui la relaxarea câinelui tău şi la oprirea lătratului nocturn.