Cele mai populare rase de câini din lume

Cele mai populare rase de câini din lume

Câinele nu doar că este considerat un animal de companie ideal pentru familiile cu copii, dar este şi un animal foarte inteligent şi loial. Graţie trăsăturilor sale, câinele se numără printre cele mai solicitate animale de companie în întreaga lume. Iată care sunt cele solicitate şi populare rase de câini la nivel mondial:

  • Câinii din rasa Buldog sunt foarte căutaţi, fiind nişte animale de companie foarte curajoase, inteligente şi cu un aspect fizic foarte atrăgător (datorită feţei încreţite).
  • Rasa de câini PitBull este considerată a fi una dintre cele mai populare rase datorită caracteristicilor sale (exemplarele sunt foarte loiale, curajoase şi sunt foarte buni câini de pază).
  • Labradorii sunt preferaţi pentru talia lor mare, aspectul curat şi trăsăturile lor. Sunt nişte câini ideali pentru familiile cu copii, fiind foarte protectori cu cei mici.
  • Câinii din rasa Ciobănesc German sunt perfecţi pentru protejarea locuinţei, dar şi ca animale de companie. Sunt foarte inteligenţi, curaţi şi excelenţi companioni pentru toate vârstele.
  • Husky Siberian este o rasă de câini care impresionează prin capacitatea lor crescută de efort (sunt preferaţi pentru trasul săniilor pe zăpadă), nivelul crescut de inteligenţă, rezistenţa în diferite medii, dar mai ales pentru frumuseţea lor (culoarea ochilor încântă pe toată lumea).

Tu ce rase de câini ai prefera ca animal de companie şi care ar fi motivaţia alegerii tale?