Cum poate călători în siguranţă un câine?

Cum poate călători în siguranţă un câine?

Câinele este unul dintre animalele de companie care reprezintă un partener de nădejde atunci când călătoreşti peste hotare. Pentru a-l avea aproapre atunci când te deplasezi pe distanţe mari este nevoie să-i asiguri animalului tău de companie toate condiţiile pentru a se simţi în siguranţă şi relaxat. În primul rând vei avea nevoie că toate actele sale să fie în regulă (vaccinurile să fie la zi, să aibă carnet de sănătate şi să beneficieze de permis de deplasare –în paşaport special pentru animalele de companie).

Deplasarea în sine se va efectua într-o cuşcă specială de transport în care animalul să se simt în siguranţă şi care să-i ofere toate condiţiile ideale în timpul deplasării. Aceasta trebuie să respecte normele de transport ale trasportatorului, aşa că acesta trebuie consultat înainte de efectuarea deplasării. Câinele trebuie să aibă un bagaj al lui în care să se regăsească medicamentele sale, lesa, zgarda şi botniţa, dar şi câteva dintre jucăriile sale favorite şi bolurile sale pentru apă şi mâncare.

Nu este recomandată sedarea câinelui în timpul deplasării decât dacă acesta are o personalitate mai agitată şi care poate deranja. Atunci când sunt respectate toate aceste recomandări, câinele o să beneficieze de o deplasare uşoară şi o să se simtă bine şi încrezător şi data următoare.