Cum se tratează şi vindecă diareea câinelui?

Cum se tratează şi vindecă diareea câinelui?

Cel mai bun produs pentru diareea câinelui – Royal Canin Gastro Intestinal

Chiar dacă diareea nu poate fi considerată a fi o boală în sine, ci doar un mod de atenţionare şi avertizare asupra stării de sănătate a câinelui tău, aceasta nu trebuie tratată cu superficialitate. Apariţia diareei la câine este un semnal că aparatul său digestiv are probleme legate de alimentaţie.

În timpul acestei manifestări ai grijă să îndeseşti plimbările cu câinele pentru a evita ca acesta să defece în interior. De vină pentru apariţia acestei manifestări fiziologice este mâncarea oferită sau o schimbare de regim alimentar. Dacă aceasta nu încetează în maxim 48 de ore, atunci este recomandată o vizită la medicul veterinar pentru investigaţii, analize şi tratament. O altă posibilă cauză pentru apariţia diareei este prezenţa unor paraziţi la nivelul aparatului digestiv ori manifestarea unui alergii sau infecţii.

Câinele trebuie tratat în această perioadă numai cu hrană uscată, nicidecum umedă (se recomandă hrănirea cu orez). Hidratarea este şi ea foarte importantă, fiindcă câinele poate suferi de o formă de deshidratare. În cazul în care aceste manifestări nu încetează mergi cu câinele la cabinetul veterinar şi în urma constatărilor medicului urmează tratamentul prescris de acesta.

Cel mai bun produs pentru diareea câinelui – Royal Canin Gastro Intestinal