Este recomandată adoptarea unui câine?

Este recomandată adoptarea unui câine?

Dacă nu ai posibilitatea de a cumpăra un câine, recomandabil este să adopţi unul. Gândeşte-te că prin acest gest îi oferi unui câine fără adăpost un loc în care să fie fericit şi posibilitatea de a-ţi demonstra loialitatea lui. Adoptă de la un adăpost de câini sau de la o familie care are mai mulţi câini şi pregăteşte-te pentru a te bucura de un prieten necuvântător deosebit.

În cazul în care optezi pentru varianta adoptării vei avea de ales între un câine care trebuie să aibă între 7-10 săptămâni şi unul adult. În cazul primului vei fi responsabil de administrarea tuturor vaccinurilor care îi vor permite să crească sănătos şi să se dezvolte aromonios. În cazul celui de-al doilea trebuie să-o asiguri un consult complet la veterinar pentru a constata starea de sănătate şi administrarea vaccinurilor corespunzătoare.

În ambele cazuri trebuie să-i asiguri câinelui cadrul existenţial, oferindu-o acestuia o hrană de calitate, potrivită vârstei şi caracteristicilor sale, accesorii pentru joacă, obiecte pentru a-şi satisface siesta şi somnul, precum şi respectarea unui program zilnic de plimbat. În plus, dragostea ta necondiţionată este ingredientul principal care îi va permite câinelui să se dezvolte într-un partener loial şi de încredere pentru tot restul vieţii.