Pot avea câinii alergii?

Pot avea câinii alergii?

Câinii sunt nişte animale de companie excelente, caracterizându-se printr-un dezvoltat simt al protecţiei, loialitate şi inteligenţă. Asemenea celorlalte animăluţe de companie şi câinii sunt expuşi alergiilor, de aceea este necesar să ştii când este timpul să soliciţi ajutorul unui medic veterinar pentru a împiedica agravarea bolii.

Trebuie să ştii că, spre deosebire de celelalte animale de companie, alergiile în cazul câinilor pot lua forme mai grave, aşa că trebuie să-l duci imediat la veterinar. În cazul în care apar manifestări sub forma unor iritaţii, mâncărimi, probleme la nivelul aparatelor respirator şi digrestiv, atunci câinele tău are o formă de alergie cauzată de factori externi sau interni.

Printre factorii externi se numără înţepăturile insectelor şi interacţiunea cu diverse plante,iar printre cele interne se numără intoleranţa la anumite alimente sau îngurgitarea de alimente stricate. În astfel de cazuri, deparazitarea este soluţia care se impune, iar medicul veterinar va ştii ce este de făcut, în funcţie de cauză (externă sau internă).

Pentru a preveni apariţia unor astfel de probleme este recomandată efectuarea la timp a tuturo vaccinurilor. Numai aşa câinele tău va fi în siguranţă, iar riscul de a contacta astfel de alergii va fi mai scăzut. Un câine vaccinat este un câine care nu doar că este sănătos, ci este şi un animal de companie vioi şi jucăuş!